arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Çocuğunuzla İletişiminizi Arttırabileceğiniz 10 Farklı Aktivite!

25 Ocak 2017 Çarşamba

Çocuğunuzla İletişiminizi Arttırabileceğiniz 10 Farklı Aktivite!

Çocuğunuzu daha yakından tanımak, onunla keyifli vakit geçirmek ve etkin iletişim kurmak için birbirinden farklı pek çok etkinlik yapabilirsiniz.

1. Mutfakta çocuğunuzla birlikte yapacağınız etkinlikler en keyifli etkinliklerdendir. Çocuğunuzun sevdiği yiyecekleri eğlence ve drama katarak birlikte hazırlamak için haydi mutfağa!

2. Çocuğunuzla birlikte keşifler yapmak çok heyecanlıdır! Birlikte deniz kenarına yerleştirilmiş teleskoplarla gökyüzünü keşfedebilirsiniz. Bu gibi keşifler çocuğunuzun farklı alanlara da ilgisini ortaya çıkarabilir. Astronomi ve edebiyat gibi…

3. Deniz, kum ve sahil aktiviteleri sayesinde hem birlikte harika zaman geçirir, hem de kendi çocukluğunuza dönersiniz. Kumdan kale yapmayalı kaç yıl oldu, hiç düşündünüz mü? Suyun kaleleri alıp götürmemesi için kale alanını taşlarla çevreleyin, kalelerin üstünü ve çevresini deniz kabuklarıyla süsleyin.

4. Çocuğunuzun doğayı korumayı öğrenmesi için bir şeyler yapmak mı istiyorsunuz? O halde, yediğiniz meyvelerin çekirdeklerini toplayıp toprağa ekmeyi denemek ister misiniz? Belki önünüzdeki yıl bir meyve ağacınız olur!

5. Hiç çizgi film karakteri oldunuz mu? Bunu yüz boyama aktivitesi ile gerçekleştirebilirsiniz. İzin verin çocuğunuz kostümünüzü hazırlasın, yüzünüzü boyasın. Çocuğunuz böylelikle oyun geliştirme gibi becerilerini de geliştirebilecektir.

6. Teknolojik aletleri birlikte zaman geçirmek için kullanabilirsiniz. Sevdiğiniz filmleri birlikte izleyebilir, sevdiğiniz müzikleri çalarak birlikte dans edebilirsiniz. Uzun zamandır dans etmemiştiniz değil mi? Bu çocuğunuz için de sizin için de harika bir etkinlik olacak.

7. Z kuşağından çocuğunuzun hem iç dünyasına girebilmek hem de onu tehlikelerden korumak için en sevdiği oyun karakterini öğrenin, onunla birlikte bilgisayar oyunları oynayın! 

8. Legolar sadece çocuklar için değil, yetişkinler için de heyecan verici değil mi sizce? Hem sizin hem de çocuğunuzun hayal gücünü 3 boyutlu dünyaya birlikte taşıyabilirsiniz. İsterseniz gökdelenler, isterseniz ağaçlar ve bitkiler, isterseniz farklı farklı araçlar ve insanlar yapın!

9. Sanatla aranız nasıl? Pastel boyaları ya da sulu boyaları alın elinize. Ortaya neler çıkacak bakalım. Ne de olsa sanatın yaşı yok!

10. Çocuğunuzun merak duygusunu uyandırmak için bir şeyler mi yapmak istiyorsunuz? O halde haydi hep beraber tarihi yerleri gezmeye ve bol bol fotoğraf çekmeye!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder