arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Cansız Saçları Daha Parlak Gösteren Tedaviler

12 Ocak 2017 Perşembe

Cansız Saçları Daha Parlak Gösteren Tedaviler

Saçlarımız, dış görünüşümüzü dolayısıyla psikolojimizi etkileyen en önemli faktörlerden biri. Saç kayıpları ise bu anlamda en can sıkıcı konular arasında. Erkekler için kel kalmak, kadınlar için cansız, sağlıksı görünen hatta seyrekleşmeye başlayan saçlar ciddi bir sorun.

Saç dökülmesinin ve cansız saç sorununun önüne rahatlıkla geçilebileceğini belirten uzmanlar, bunun içinse erken yaşta önlem almak gerektiğini söylüyor. Eğer saç dökülmesi ya da cansız saç sorunu yaşıyorsanız, erken yaşta saç analizi yaptırarak hayatınız boyunca sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz. Basit bir kan ve hormon testi ile saç dökülmesine neden olan sorunların bulunabilir, testler sonucunda rahatlıkla sağlıklı saçlara sahip olmanızı sağlayacak koruyucu önlemleri alabilirsiniz.

Saç Mezoterapisi, sağlıksız saçlara ve kayıplara neden olan vitaminleri, mineralleri ve proteinleri yerine koymanın en iyi yolu. Düzenli uygulandığında saç dökülmesini önleyen, saçların daha canlı ve sağlıklı çıkmasını sağlayan Saç Mezoterapisi sayesinde, saçın ihtiyacı olan her şey, saçlı deriye enjekte ediliyor. Bbu yöntemde, saçta seyrelme riski taşıyanlar acısız bir yöntemle saç kayıplarını önleme şansı da yakalayabiliyor. Kökleri besleyen ve kan dolaşımını artırıcı vitaminlerin, özel iğnelerle kıl köklerine verilmesiyle yapılan bu işlem, aynı zamanda sağlıksız saç ve kellik riskine karşı en çok tercih edilen uygulama.

Taze hücrelerle kökleri canlandırın Alternatif koruyucu yöntemler arasında yer alan PRP ise, 6 ay gibi bir sürede yeni saçlarının çıkmasını, var olan saçlarının güçlenmesini sağlıyor. Bu yöntemde kişinin kendi kanındaki iyileştirici hücreler ve büyüme faktörleri kullanılıyor. PRP saç tedavisi, doku yenilenmesi temeline dayanıyor. Kişinin kendisinden alınarak zengin plazmaları ayrıştırılan kan, yeniden kişinin saç derisine enjekte ediliyor. Bu yöntemle saç kaybı durdurulmaya ve zayıflamış saç kökleri güçlendirilmesine çalışılırken, ileride büyük bir saç ekimi yaptırmaya karşı da koruyucu bir önlem alınmış oluyor.

Kök Hücre ile saç tedavisi ise PRP’ye benzer bir mantıkla uygulanıyor. Bu yöntemle, saç kökleri zayıflamış ve yıpranmış bölge taze hücrelerle yeniliyor. Bu işlem için karın bölgesinden yağ alınıyor. Özel laboratuarlarda işlemden geçirilen yağdan kök hücreler ayrıştırılıyor ve saçın güçsüz olduğu bölgelere veriliyor. Yöntem, uygulandığı bölgenin doku kalitesini artırıyor. Tedaviden sonra uygulama yapılan deri, bağ dokusu anlamında zengin hale geliyor ve en ince tüyler bile canlandırılıyor.

Mezoterapi, PRP ve Kök Hücre tedavileri, belirli aralıklarla düzenli olarak uygulandığında saç dökülmesini ve sağlıksız saç sorunlarını önlüyor. Beslenme, stres, sigara, alkol ve uyku düzeninin de tedavi sürecini etkilediğini belirten uzmanlar, yaşam şeklindeki düzenlemeler ve kliniklerde uygulanan yöntemlerin yanı sıra vitamin takviyesi sağlayan tabletler de tedavi sürecini hızlandırıyor. Konuya bütünsel bir bakış açısıyla yaklaştığınız takdirde arzu ettiğiniz sağlıklı saçlara sahip olabilirsiniz..

Sağlıklı saçlar için hangi vitamin ve mineralleri kullanmalı? 
Biotin: Saç için en önemli vitamin. B7 vitamini ya da H vitamin olarak da bilinir. Eksikliğinde saçta yoğun dökülmeler yaşanır.
Çinko: Vücutta birçok biyolojik fonksiyonun yapısına katılan çinko, saç ve tırnak yenilenmesi, büyüme ve gelişmesinde etkili olan bir mineraldir.
Folik Asit: Diğer adı B 9 vitaminidir. Eksik olduğunda saçlar yavaş uzar, kolay kırılır ve cansızlaşır.
Pantotenik Asit: Diğer adı Vitamin B5. Saç ve cilt yenilenmesine önemli katkı sağlar.
E Vitamini: Hücrelerin, dolayısıyla cildin yenilenmesinde önemli bir vitamindir. Kanda oksijen taşıma sürecine dahil olduğundan, dolaşımını artırır. Vücutta eksik olduğu durumlarda hücre yenilenmesi yavaşlar.
A Vitamin: Sağlık açısından birçok önemli faydası bulunan A vitamini, dokuların oranımı işleminde, hücrelerin yenilenmesinde önemli rol oynar. Eksikliği kuru ve kırılgan saçlara sebep olur.
C Vitamini: Dokuları yenileme özelliği olan C vitamini eksikliği, saç uzamasını geciktirir, saç köklerinin zayıflamasına ve saç dökülmesine neden olur. Ayrıca önemli bir antioksidandır. Güneşin zararlı ışınları ve hava kirliliği nedeniyle yıpranan saçların sağlığını korur.
Demir: Kansızlığın en önemli nedenleri arasında yer alan demir eksikliği, saç dökülmesi ve cansız saçların da ana nedenleri arasındadır.
Omega 3: Vücudunun ihtiyaç duyduğu, ama vücut tarafından üretilmeyen Omega 3 yağ asidi, hücre zarı için çok önemlidir. Neredeyse vücuttaki bütün organ ve organ sistemleri için çok önemlidir. Saç telinin de yüzde 2-4’ü yağ asitlerinden oluştuğu için saç telinin yapı taşlarından biri.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder