arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Limon Zayıflatır mı?

19 Aralık 2016 Pazartesi

Limon Zayıflatır mı?

Bazı diyet önerilerinde limonun, daha doğrusu limon suyunun zayıflamaya yardımcı olduğu yönünde bilgiler veriliyor. Peki, gerçekten limon zayıflatır mı?

Uzmanların bu konudaki açıklamaları olumlu yönde ancak tedbiri elden bırakmıyorlar. Limon, hücrelerde depolanan yağın vücuttan atılmasına yardımcı oluyor ancak mucize bir çözüm değil.

Yani sadece limon suyu içerek zayıflamak pek mümkün görünmüyor. Ayrıca fazla miktarda limon suyu içmenin bazı mide sorunlarına yol açabileceği yönünde görüşler var.

Limonu beslenmenize eklemenizin genel sağlığınız ve zayıflamanız konusunda avantajları ise ihtiyacınız olan C vitaminini fazlasıyla sağlaması, fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olması ve bununla birlikte metabolizma üzerinde olumsuz etkileri bulunan toksinlerin daha kısa sürede sistemden çıkarılmasını sağlamasıdır.

Limon Suyu ve Zayıflama

Tükettiğimiz yiyecek ve içeceklerden, hatta soluduğumuz havadan vücudumuza giren toksinler bir süre sonra birikmeye başlar ve metabolizmanın yavaşlamasına yol açabilir.

Yavaş metabolizma ise gün içinde hareketsiz halde yaktığınız kalori miktarının azalması anlamına gelmektedir.

Her gün aynı yiyecekleri yeseniz, aynı kaloriyi alsanız bile metabolizmanız yavaşlarsa kilo almaya başlarsınız. Limon bu noktada, zararlı toksinlerin vücuttan atılmasını hızlandıran yiyecekler arasında en sık tavsiye edilenidir.

Yüksek oranda C vitamini ve askorbik asit içeren limon, karaciğer fonksiyonunu geliştirmek ve toksinlerden kurtulmak için oldukça etkili bir silah.

Limonun kilo verme konusunda bir diğer avantajı da orta dereceli bir idrar söktürücü olmasından ileri geliyor. Sizi tartıda avantajlı konuma getirecek fazla sudan limonla kurtulabilirsiniz.

Bazı araştırmalar limonda bulunan flavonoidlerin kilo almayı engellediği ve iltihabı önleyici özelliği bulunduğunu ortaya koyuyor. Bu bileşenler vücuda zarar verdiği bilinen serbest radikallerin çoğalmasını engelleyerek kilo almayla sonuçlanabilecek oksidatif stresi önlüyor.

Limonda bol miktarda bulunan C vitamininin zayıflamaya etkisi üzerine bazı araştırma sonuçları bulunuyor.

2005 yılında yayınlanan “The Journal of the American College of Nutrition” araştırmasının sonuçlarına göre yeterince C vitamini alan kişiler orta dereceli bir egzersiz sırasında, yeterince C vitamini almayanlara oranla %30 daha fazla yağ yakıyor. Bu araştırma sonucu limondan bağımsız olarak C vitamini ile ilgili bir durum olmasına karşın limon bu vitamin bakımından çok zengin olduğu için zayıflamanıza yardımcı olabilir.

Son olarak limonun zayıflamaya etkisiyle ilgili kaleme alınmış olan “The Lemon Juice Diet” kitabında limon suyunun kan şekerini düzenleyerek tokluk hissini uzattığı, gıdalar yoluyla alınan kalsiyumun vücut tarafından daha çok emilmesine yardımcı olarak hücrelerde depolanan yağın daha hızlı yakılmasına yardımcı olduğu belirtilmiş.

Limon Suyuyla Diyet

Yazının başında da belirttiğim gibi limon tek başına zayıflamanızı sağlamaz.

Zayıflamak için gün içinde içeceklerden, yiyeceklerden aldığınız kalorinin yaktığınız kaloriden az olması ve düzenli egzersiz yapmanız şart.

Ancak limonun fazla suyla birlikte toksinlerin atılmasına yardımcı olduğu, C vitaminiyle vücudun diyet sırasında fazlasıyla ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağladığı ve yağ yakımını hızlandırdığı da bir gerçek. Bu nedenle diyet yaparken limon suyunun faydalarını görebilirsiniz.

Burada uzun uzun öğünler halinde “limon diyeti” yazmama gerek yok zaten internette bu şekilde arattığınızda 1 milyondan fazla sonuç çıkıyor.

Bence sıkı sıkıya limon diyeti uygulamak yerine az kalorili, dengeli beslenme programınıza limon eklemek uzun dönemde daha faydalı olacaktır.
Dikkat Edilmesi Gerekenler

Normalden fazla limon tüketmeye başladığınızda bazı yan etkiler oluşabilir. Bu yan etkilerden en çok görüleni mide yanmasıdır.

Limonun asitli yapısı özellikle mide yanması şikayet, mide ülseri ve reflüsü olanlar için uygun olmayabilir.

Limon suyu içerken mutlaka yarı yarıya suyla karıştırın, bu sayede asit oranını azaltabilirsiniz.

Hazır limon suyu tüketmeyin çünkü hazır limon suları, ürünün raf ömrünü uzatması için çeşitli gıda kimyasalları ile güçlendirilmektedir ve bu gıda kimyasalları mide yanmasına neden olabilir.

Son olarak, limonata ile limon suyu aynı şey değildir. Limonata önemli miktarda şeker içerir ve 1 bardak limonata (eğer evde, şekersiz olarak hazırlamadıysanız) yaklaşık 100 kaloridir. 1 adet limonun suyu ve suyla hazırlanan içecek ise sadece 15 kaloridir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder