arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: İltihabın düşmanı: Akgünlük Bitkisi

26 Aralık 2016 Pazartesi

İltihabın düşmanı: Akgünlük Bitkisi

Bazı şifalı bitki türlerinin ülkemizde bolca bulunması bizler için gerçekten bir şanstır. Doğusundan batısına güneyinden kuzeyine güzel ülkemizin her yerinde değişik hastalıklara ve rahatsızlıklara bitkisel şifa sunan bir takım faydalı bitkiler mevcuttur. Günlük ağacı olarak adlandırılan çam türü de salgıladığı çam sakızı ve çam yağı ile bir çok rahatsızlığın bitkisel yollar ile tedavi edilemesine olanak sağlamaktadır.
Öksürük için genellikle öksürük şurubu veya öksürüğe iyi gelen ilaçlara başvururuz. Ancak aktarlardan elde edebileceğimiz bazı şifalı bitkiler de öksürüğe iyi gelmekte ve faranjitten kaynaklanan kuru veya balgamlı öksürük şikayetlerini gidermektedir. Özellikle havaların soğumaya veya ısınmaya başladığı geçiş mevsimlerinde daha sık görülen faranjit, beraberinde oluşturduğu öksürük şikayetleri ile karakterizedir. Öksürüğe karşı bitkisel çözüm yolu ve doğal tedavi yöntemi arayanlardan iseniz sizlere günlük ağacından elde edilen günlük sakızı ve günlük yağı’nı tavsiye edeceğiz.
Günlük Sakızı Nedir? Akciğer açmak için ve öksürük kesmek için sizlere tavsiye edeceğimiz şifalı bitki ise Günlük Sakızı adı verilen bir bitkisel sakız çeşididir. Özellikle kronik boğaz ağrısı ve bademcikte şişme şikayeti olup ta günlük sakızı kullananlar bu bitkinin tedavi edici doğal etkisinden bir hayli memnunlar. Bir tür çam ağacı türü olan günlük ağacı, aynen çam sakızı gibi bir çeşit reçine salgılamaktadır. Bu sakız kıvamındaki reçine aktarlarda günlük sakızı adıyla satılıyor. Bu sakız ağızda erime özelliğine sahip bir madde ve tadı da biraz acımsı olmaktadır. Ayrıca sakızı sıcak suya atarak buharı ile de inhalasyon yöntemiyle ciğer açıcı olarak kullanıldığı söylenmektedir. Günlük ağaçları akdeniz ikliminde subtropikal bölgelerde yetişiyor. Ülkemizde ise en sık Muğla ve Fethiye civarında doğal ortamında yetişiyor. Yabancılar Günlük ağacına Sigala (Amber) Ağacı adını da veriyorlar.
Günlük Sakızı Faydaları: Günlük sakızı ateş düşürücü (antienflamatuar), mikrop öldürücü (antiseptik), sakinleştirici, sindirimi kolaylaştırıcı, idrar söktürücü, diüretik, tonik. zihin açıcı faydaları nedeniyle çok eski zamanlardan beri kullanılan bir bitkisel yağ ve reçine türüdür. GÜnlük sakızı içerisinde bulunan uçucu yağ asitleri insanlara güven duygusu verir, kişilere disiplin ve sorumluluk hissi kazandırma gibi faydaları da vardır. Kronik yorgunluk şikayeti olanların günlük ağacı sakızı kullanmaları tavsiye edilmektedir.
Günlük Sakızı Neye İyi Gelir:
Özellikle solunum yolu enfeksiyonları için yararlıdır. Mideyi ve bağırsakları temizler ve ülsere basura bitkisel çözüm olur. Kronik yorgunluğa ve bahar yorgunluğuna iyi gelir.
Günlük Sakızı tonik olarak ta kullanılabilir. Cilt gençleştirici ve kırışıklıklara çözüm olması ile de kullanılır. Ciltte oluşan lekelere ve yaralara sürüldüğünde yaraları hızla iyileştirir, cilt lekelerini ise yok eder.
Günlük Sakızı Zararları |
Günlük Sakızı emziren annelerde ve hamilelerde kullanımı
Günlük Sakızının gebelerde ve emzikli annelerde kullanımı riskli olabilir.
Piyasada satılan sarımsı gri renkli, bal gibi koyu kıvamlı, güzel kokulu ve acımsı tatlı günlük sakızı yağı ya da diğer bilinen ismiyle sığla yağının sağlığa olan faydaları ve bu yağın kullanımı şöyle özetlenebilir:
Günlük Sakızının Kullanımı-Günlük Yağı Nasıl Kullanılır:
• Günlük Sakızı antiseptik etkisi nedeniyle yara tedavisinde ve yaraların mikrop kapmasını engellemek için kullanılmaktadır. Bunun için yara olan bölgeye sürülmesi gerekmektedir. Tabi sürülecek olan Günlük Sakızı yağı adını verdiğimiz sakızdan elde edilen bir tür bitkisel uçucu . Yaraların temizlenmesinde ve iyileştirilmesinde dıştan uygulanır.
• Ciltte ve saçlı deride de antiseptik ve temizleyici olarak dıştan uygulanır.
• Uyuz ve mantar gibi deri hastalıklarında günlük merhemi ya da yakısı şeklinde uygulanarak, asalak öldürücü ve iyileştirici etkilerinden yararlanılır.
• Mide ve onikiparmakbağırsağı ülserlerinde yara iyileştirici niteliğinden yararlanılır. Bunun için günlük yağı sulandırılıp içine bal ya da şeker katılarak tatlandırılıp içilir.
• Ayrıca günlük yağı balgam söktürücü, nefes darlığını giderici ve bedeni rahatlatıcı etkiler taşır. Bunun için bir önceki maddedeki gibi tatlandırılıp sulandırılarak içilir.
Günlük sakızı bitkisel kürü nasıl yapılır
Ağzımızda eriterek şifalı özelliklerini kazanacağımız günlük sakızı, 2 hafta süren bir kür neticesinde boğaz yolu ve üst solunum yollarında öksürüğe ve bademcik şişmesine ve iltihabına, faranjite neden olan bakterileri vücuttan söküp atıyor.
Aktardan “Günlük sakızı” alıyorsunuz.Günlük ağacı çamgillerden bir ağaç olup sakızı da çam sakızı gibi.
Bu sakızları gün içinde aklınıza geldikçe ağzınızda eritiyorsunuz acı bir suyu çıkıyor o suyu yutuyorsunuz.Ve bir hafta 15 gün buna devam edin devam ettikçe nasıl oradaki iltihabın söküldüğünü göreceksiniz.İyi yanı ise artık tekrar etmemesi oraya yerleşmiş rahatsızlıktan kurtulmuş oluyorsunuz.
Günlük sakızının fiyatı da bir hayli uygun. Yaklaşık olarak kilosu 15 tl civarında satılıyor. Kapalı çarşıdaki aktarlardan sıkı bir pazarlıkla daha uygun fiyata almanız da mümkündür. Zaten bizlerin Günlük sakızı öksürük kesici kür için gerekli olan miktar yaklaşık olarak 100 gram civarında ve bu miktar da 1-2 lira gibi cüz’i bir tutar oluyor.
Günlük ağacı sabunu faydaları
Ak Günlük Sabunu Faydaları. Ak Günlük Sabunu, Bel ve Basen Bölgesindeki Aşırı Yağlanmayı Azaltarak Vücudunuzun Daha Diri Bir Görünüme Kavuşmasını Sağlar. Citt Kırışıklıkları ve Cilt Sarkmalarına İyi Gelir.
Ak Günlük Sabunu Faydaları
Deriye kolayca nüfus eder ve nemlendirir. Antioksidan ve gençleştirici özelliklere sahiptir. Cilde canlı ve taze bir görüntü verir. Düzenli kullanıldığında yaşlılık belirtilerini azaltır. Kılcal damarları onararak, cilt kırışıklıklarını düzeltmekte, cilt sarkmasını engellemektedir. Aynı zamanda toksinlerden arınan cilde taze ve diri bir görüntü vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder