arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Emzirmenin anneye faydaları nelerdir?

30 Aralık 2016 Cuma

Emzirmenin anneye faydaları nelerdir?

Anne sütünün bebek için ideal bir besin kaynağı olduğu biliniyor. Bebeğin ihtiyaç duyabileceği tüm mineral, vitamin, yağ, protein ve karbonhidratları içeren anne sütü, içinde barındırdığı antikorlar ile bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve hastalıklara karşı koruma sağlıyor.

Yapılan araştırmalar; anne sütüyle beslenen bebeklerin mama ile beslenen bebeklere göre soğuk algınlığı, kulak ve idrar yolu iltihabını daha az geçirdiklerini göstermektedir. Anne sütü; bebeğin ileri yaşlarda da kalp krizi, diyabet ve felç riskini en aza indirir ve anne sütü ile beslenen bebeklerde kansızlık sorunu çok nadir görülür.

Anne sütünün faydaları sadece bebeğe sağladığı faydalar ile sınırlı değildir. Emzirmek annenin sağlığına da büyük katkı sağlar.

Emzirmenin anneye faydaları nelerdir?
1. Emziren anneler doğumdan sonra daha kolay toparlanırlar.

2. Bebeğin emerken yaptığı ağız hareketleri rahim kasılmalarını düzenleyen oksitosin hormonunu dengeler.

3. Emziren annelerde yumurtlama dönemi gecikir, bu da iki gebelik arasındaki sürenin uzamasını sağlar.

4. Emzirmenin anne için en büyük yararlarından biri de menopozdan önce göğüs kanseri riskine yakalanma riskini en alt seviyelere çekmesidir.

5. Yapılan araştırmalar; emziren annelerin emzirmeyen annelere göre yumurtalık kanserine daha az yakalandıklarını göstermektedir.

6. Bilimsel verilere göre, emziren annelerin kemikleri güçlenir ve bu ilerleyen dönemde annenin osteoporoz riskini azaltır.

7. Annenin TİP 2 diyabetine yakalanma riskini azaltır.

8. Özellikle lohusa diye adlandırılan dönemde annenin endişe ve kaygıya dayalı depresyona girmesini engeller. Bu konuda yapılan tüm çalışmalar emziren annelerin lohusa dönemi depresyonunu ya hiç geçirmediği ya da çok hafif bir şekilde atlattığını göstermiştir.

9. Gebelik süresince alınan kiloların verilmesinde de emzirmenin faydası vardır. Emziren anneler emzirmeyen annelere göre daha hızlı ve kolay kilo verir. Bunun nedeni emzirmenin kalori harcatmasıdır. Bebeğini emziren bir anne günde ortalama ek olarak 500 kalori harcar bu da annenin hamilelik dönemi kilolarından kurtulmasına büyük oranda yardımcı olur.

10. Emzirme iyi kolesterolü dengeler. Bebeğini emzirmiş olan annelerde kalp sorunu yaşama olasılığının da azalmasının emzirmenin faydaları arasında olduğu düşünülmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder