arasına yapıştırın. AdSense kodunuz ANNE BEBEK PORTALI: Anne Sütünü Artıran Yiyecekler

19 Aralık 2016 Pazartesi

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler


Bebeğinizin sağlıklı gelişimi için anne sütü en önemli besin kaynağıdır. Bebeğiniz özellikle ilk 6 ayda hiçbir ek gıdaya ihtiyaç duymaz. Bu süreçte bebeğinizin gelişimi için yeterli olan tüm besin kaynağını anne sütü sağlayabilir. Bu özellikleri dikkate alındığında anne sütünün ne kadar eşsiz ve mükemmel bir kaynak olduğu anlaşılabilir.


Bazı durumlarda anne sütünün miktarı azalabilir. Bebeğin çok kuvvetli emmesi, hormonal bozukluklar, bebeğin emzirilmeye geç başlanması, farkında olmadan tüketilen yanlış besinler, kaygı, üzüntü ve endişe örnek olarak gösterilebilir.

Bunun yanı sıra emzirme döneminde bebeğinize yeterli sütü sağlayamadığınızı düşünebilir ve endişelenebilirsiniz. Bu duruma annelik duygusunun verdiği psikoloji de oldukça etki eder. Fakat bu konuda endişelenmenize gerek yok. Doğanın bizlere sunmuş olduğu bazı besinler anne sütünü artırmada oldukça etkilidir.

Anne Sütünü Artıran Yiyecekler

Yulaf: Demir ve kalsiyum bakımından oldukça zengin olan yulafı emzirme döneminizde belirli aralıklarla tüketirseniz sütünüzün artmasına yardımcı olur. Yulaf, aynı zamanda rahatlatıcı etkisiyle bebeğinizi daha rahat emzirmenize yardımcı olur.

Havuç: Havuç içeriğinde meme dokusunun sağlıklı bir şekilde gelişimini ve süt oluşumunu sağlayan bazı mineraller bulundurur. Havucu günde en az bir kez tüketirseniz emzirme döneminde ihtiyacınız olan karotin besinini de almış olursunuz.

Yeşil Yapraklı Sebzeler: Her biri birer vitamin kaynağı olan yeşil sebzeler emzirme döneminde belli aralıklarla tüketildiğinde anne sütünü artırıcı etki gösterir. Ispanak, fasulye, bezelye, kuşkonmaz gibi sebzeleri emzirme döneminizde menülerinizden eksik etmemeye özen gösterin.

Sarımsak: Süt bezlerini uyararak süt üretimine yardımcı olan sarımsağı yemeklerinizde kullanmayı ihmal etmeyin. Kokusu yüzünden bebeğinizin rahatsız olacağını düşünmeyin. Sarımsak içerdiği tüm mineral ve vitaminleriyle sütünüzün kalitesini artırır.

Arpa: İçeriğinde barındırdığı prolaktin ile sütünüzün miktarını artırmaya yardımcı olur. Arpayı yaptığınız bazı yemeklerin içine katarak ya da çimlenmiş arpa suyunu içerek tüketebilirsiniz.

Kuruyemiş: Badem, fındık, ceviz gibi kuruyemişlerin içeriğinde barındırdığı yağlar vücudumuz tarafından üretemediğimiz ve dışarıdan almamız gereken yağlar grubundadır. Emzirme döneminde gün içerisinde aşırıya kaçmadan tüketeceğiniz bu kuruyemişler sütünüzün miktarını artırdığı gibi kalitesini de etkiler. Ara öğünlerde isteğe göre herhangi birinden 3-4 adet tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder